Drama u Kaknju: Maskirani razbojnik vezao župnika, prijetio mu nožem i opljačkao ga

0
38

U župi svetog Petra i Pavla u Kaknju sinoć se odvijala prava drama. Naime, maskirani razbojnik upao je u prostorije župne kuće, vezao velečasnog Žarka Vujicu, te uz prijetnju nožem oteo novac i zlatni nakit.

 

Potraga za razvojnikom
Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek za portal “Avaza” potvrdio je da policija traga za osobom koja je izvršila razbojništvo u župnoj kući.

– U 21:05 sati Policijskoj stanici Kakanj prijavljeno je izvršenje krivičnog djela razbojništva počinjenog na štetu župnika Crkve svetog Petra i Pavla u ulici Mehmeda Skopljaka kojom prilikom je od strane jednog lica uz prijetnju nožem otuđen određen iznos novca i zlatni nakit. Uviđaj su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona. U toku je vršenje istražnih radnji u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se djelo dogodilo – kazao je portparol Fišek za portal “Avaza”.

 

Nož mu stavio pod vrat

Župnik Žarko Vujica za pojedine medije je potvrdio da je još u šoku, te da mu je razbojnik zaprijetio nožem koji mu je stavio pod vrat.

 

avaz.ba