Donji Vakuf domaćin trećeg Međunarodnog street basket turnira DIJABiH

0
72

Već treću godinu, Donji Vakuf je domaćin Street basket turnira DIJABiH, turnira koji nastavlja širiti pozitivnu misiju povezivanja Donjovakufljana u zemlji, dijaspori i regionu, ali i upoznavanja sa drugim državama, kulturama i narodima.

Sportski savez općine Donji Vakuf i Savez Banjalučana u Švedskoj organizatori su Međunarodnog turnira DIJABiH #3 koji će se odražavati u Donjem Vakufu od 5. do 7. augusta 2016. godine, a utakmice će biti odigrane na Trgu Ibrahim – bega Malkoča.

Prošlogodišnji DIJABiH#2 prema ocjenama svih aktera, partnera i prijatelja projekta u potpunosti je ispunio očekivanja, a značaj i potencijal projekta prepoznalo je i više institucija i privrednih organizacija.

Na 3. Međunarodnom street basket turniru DIJABiH #3 učestvuje osam ekipa, iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke, Švedske i Bosne i Hercegovine. Iako su ranije svoj dolazak najavile ekipe iz Turske, zbog aktuelnih dešavanja, iz ove prijateljske zemlje otkazali su dolazak na turnir.

Generalni pokrovitelj je Federalno ministarstvo kulture i sporta a partneri  su Općina Donji Vakuf, Savez Banjalučana u Švedskoj uz stalne sponzore Montažne kuće Promo i Komar – Tvornica gipsa.  Tehnički organizator turnira je KK “Promo” Donji Vakuf.

Ideja za organizaciju ovakvog turnira potekla je prije tri godine od grupe sportskih entuzijasta iz BiH i Švedske.