Doček Nove godine u Sarajevu uz “Zabranjeno pušenje” i “Dubiozu kolektiv”

0
56

Kao i sve ostale svjetske metropole, i glavni grad Bosne i Hercegovine počeo je pripreme u vezi s organizacijom dočeka Nove godine na otvorenom.

Manifestaciju će finansirati Grad i Vlada Kantona Sarajevo, a očekuje se i pomoć gradskih općina.

Merlin i Halid

Kako su nam kazali iz Kantona, građane Sarajeva, brojne turiste i goste trebali bi zabavljati “Zabranjeno pušenje” i “Dubioza kolektiv”.

– Raspitivali smo se za Dinu Merlina i Halida Bešlića. Međutim, oni su zauzeti. Zato smo se odlučili za “Zabranjeno pušenje” i “Dubiozu kolektiv”. Prva će grupa nastupiti 31. decembra, a druga će se pobrinuti za dobru atmosferu 1. januara – kazali su nam iz Kantona.

Kako su istakli, svečanom dočeku moći će prisustvovati samo oni koji su vakcinisani te oni koji su prebolovali COVID-19.

– Svakako da će ove godine zbog zaraze koronavirusa sve biti u manjem kapacitetu nego ranijih godina. Događajima mogu prisustvovati samo građani i turisti koji su vakcinisani, koji su prebolovali koronu i oni koji imaju PCR test – rekli su ranije iz Ureda gradonačelnice Benjamine Karić.

Centralni doček

Zbog toga su pozvali sve one koji bi željeli prisustvovati centralnom dočeku, a nisu vakcinisani, da to što prije učine.

Za manifestaciju će biti utrošeno novca kao i prethodnih godina. A moguće lokacije za organizaciju dočeka su Vječna vatra i Marindvor.

Ove godine je Vlada Kanton Sarajevo formirala Koordinacioni tim od predstavnika Grada Sarajeva, općina, Turističke zajednice i kantonalnih javnih preduzeća, a koji je zadužen da za Novu godinu i u zimskoj turističkoj sezoni Sarajevo izgleda ljepše nego ikada do sada. Kalendar novogodišnjih događanja uradit će Turistička zajednica KS, a u njemu će biti naznačeni događaji privlačni turistima i građanima.

Moguće lokacije centralnog dočeka su Vječna vatra i Marindvor. Manifestaciju će finansirati Grad i Vlada Kantona Sarajevo, a očekuje se i pomoć gradskih općina.