Đukanović blizu političkog arhiva Crne Gore: Dobija li BiH trećeg susjeda koji bi da je “čačka”?

0
36

Drugog aprila Crna Gora će dobiti novog predsjednika, a građani će birati između Mila Đukanovića i Jakova Milatovića. Prema mnogim analizama, ali i mišljenjima, velike su šanse da će Đukanović postati prošlost crnogorske politike.

Njegova partija DPS je prije dvije godine nakon 30 godina vladavine izgubila na parlamentarnim izborima, a porazila ih je koalicija stranaka koje su prosrpski orijentisane. Sada Đukanoviću prijeti poraz i u utrci za predsjednika Crne Gore ako se u obzir uzme da će Jakov Milatović (Pokret Evropa) u drugom krugu imati veliku podršku upravo onih političkih snaga koje uživaju podršku Beograda.

Veliki pad povjerenja u Đukanovića

Đukanović je osvojio 35,3 posto glasova, Milatović 28,9 posto, a Mandić 19 posto. Slijede kandidat Demokrata Aleksa Bečić sa 11,3 posto, kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović Stanković sa 3,2 posto, kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović koji je osvojio 1,5 posto i nezavisni kandidat Jovan Radulović sa 0,8 posto.

S obzirom da je prosrpski orijentisana koalicija pobijedila na izborima u augustu i već je najavila veliku podršku Milatoviću, a ako se saberu glasovi koje su odnijeli Mandić, Bečić i Danilović (19 posto + 11,3 posto + 1,5 posto) veoma je izvjesno da će Milo Đukanović doživjeti poraz, ukoliko se ne desi neko neočekivano čudo.

Predsjednik DF-a Andrija Mandić je sinoć poručio da Crna Gora mora krenuti novim putem.

Pročitajte više na: https://www.klix.ba/vijesti/regija/djukanovic-blizu-politickog-arhiva-crne-gore-dobija-li-bih-treceg-susjeda-koji-bi-da-je-cacka/230320018