Dani Ajvatovice 2020. u JU Centar za kulturu,informisanje i sport Donji Vakuf

0
891

 

Ovogodišnji Dani Ajvatovice, kada su u pitanju planirani programski sadržaji, u JU Centar za kulturu,informisanje i sport Donji Vakuf, počinju 17. juna 2020. godine od 19 sati izvedbom monodrame autorice Vernese Manov, „ Điđa iz Džordžije ili sevdah na amarički način u doba korone“. Ista će pred donjovakufskom publikom biti izvedena 17. juna 2020. godine od 19 sati u velikoj sali Doma kulture.

Već u subotu, 20. juna gosti iz Travnika, Mustra-orchestra održat će koncert – performans „ Muzika iz romana“, autora Taika Ganića. Koncert počinje od 19 sati u prostorijama donjovakufskog Centra.

Predstava „F.K.P.“ Pozorišta Travnik , autora Rusmira Agačevića je u nedjelju, 21. juna 2020. Godine od 19,30 minuta.

U okviru programskih sadržaja Dani Ajvatovice 2020. Godine, JU Centar za kulturu,informisanje i sport Donji Vakuf, planirana je i promociju knjige Kletva,     promotori: Čolak Amer i autor Vahid Duraković. Promocija je u ponedjeljak, 22. juna 2020. godine od 19,30 minuta.

Centar za kulturu, informisanje i sport, Okrugli sto Ajvatovica jučer, danas, sutra, izlagači: dr. sc. Ismet Bušatlić, dr. sc. Aladin Husić, dr. sc. Ahmed Adilović, dr. sc. Elvir Duranović, dr. sc. Nedžad Branković, dr. sc. Nermin Šušić, mr. Nusret Abdibegović, Vehid Arnaut i Mulo Hadžić.

Ove godine Donji Vakuf, posjetit će i prof. Dr. Sanjin Kodrić, koji će u našem gradu učestvovati na Javnoj tribini na temu : „Identitet i kultura Bošnjaka na raskršću“. Tribina u organizaciji BZK Preporod Donji Vakuf, održat će se 26. juna 2020. u petak od 19,30 minuta.