Članovi BK “Tetak” Donji Vakuf sutra putuju u Italiju

0
361

Grupa članova BK Sabahudin Duzić Tetak odlučila se za novi veliki poduhvat, uspon na planinski prevoj Stelvio, jednu od najpoznatijih i najtežih cestovnih biciklističkih etapa u svijetu. Hiljade biciklista svake godine pokuša da savlada ovaj uspon, koji se nalazi visoko u Alpama, na tromeđi Italije, Austrije i Švicarske, te je ovaj vrh, ujedno i simbolički vrh biciklizma.

No, ovaj poduhvat nije isključivo rekreativne prirode. Vožnja je posvećena sjećanju na drage prijatelje Donjeg Vakufa, pokojne gradonačelnike bratskog grada Meldola u Italiji, Lorisa i Corrada, povodom prve godišnjice njihovog odlaska s ovog svijeta. Partner u organizaciji vožnje u Italiji je organizacija Croce Verde Bidente iz Meldole, a posebnu zahvalnost dugujemo i porodicama preminulih gradonačelnika.

Članovi kluba, koji će večeras otputovati u Austriju, odakle će u subotu voziti do Italije, su: Samir Zahirović-Pajo, Eniz Plivčić-Pliva, Haris Hadžić, Mustafa Verem, Admir Vrebac-Beba, Adin Kovač, Sakib Robović-Kibe, Sead Cerić-Ceri, Mulo Hadžić i Edin Ćemer-Etko.