Canicross utrka “Kirina staza” na planini Vilenica

0
20
CANICROOS UTRKA „KIRINA STAZA“ 28. MAJA NA PLANINI VILENICA
Drugo izdanje canicross utrke (trčanje sa psima) „Kirina staza“ bit će održana na planini Vilenica nadomak Travnika i Novog Travnika u subotu 28.05.2022. Ova utrka duga 7 kilometara prolazi prekrasnim prirodnim ambijentom bogatim zanimljivim potocima i šumski putevima, a za razliku od sličnih utrka ne sadržava dijelove koji se trče asfaltom. Prvo izdanje utrke prošle godine privuklo je veliku pažnju, stoga organizatori obećavaju mnoštvo dadatnih aktivnosti i promociju turističkih i prirodnih potencijala planine Vilenica.
„Motiv pokretanja utrke je uspomena na jednog malog psa koji nažalost svoju utrku nikad neće istrčati, ali i popularizacija ovog divnog sporta i ponuda drugačije perspektive druženje vlasnika sa njihovim psima“, istakao je organizator utrke i osnivač udruženja New Experience Travnik, Oliver Jović.
Prijave za utrku i uplata simbolične startnine otvorene su do 20.05.2022. na https://gb3timing.com/dogadjaj/kirina-staza/ . Svi učesnici i učesnice u startnom paketu dobit će unikatnu dizajnersku majicu sa logom utrke, unikatnu dizajnersku finišersku medalju, broj, okrepu, ručak te sponzorske poklone.
Canicross je sportska disciplina koja je postala popularna početkom milenija, a prvo svjetsko prvenstvo održano je 2003. godine. Ovaj sport nastao je spontano u nordijskim zemljama iz treninga sportskih pasa koji zimi vuku zaprege, a održavaju kondiciju tokom čitave godine, odnosno i onda kada nema snijega.
Sve dodatne informacije o utrci dostupne su na www.gb3.ba, Facebook stranici te putem emaila kirinastaza@gmail.com.