BIHAMK: Obavijest vozačima

 

  OBAVIJEST VOZAČIMA!                 

 

Bosanskohercegovački auto-moto klub, u skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine, obavezan je svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti tri  besplatne  usluge pomoći na javnim cestama u toku godine, na području slijedećih kantona:

–          Unsko-sanskog                                        – Sarajevskog

–          Tuzlanskog                                               – Hercegovačko-neretvanskog i

–          Zeničko-dobojskog                                      – Srednjobosanskog

–          Bosansko-podrinjskog

 

Besplatne usluge pomoći na cesti mogu se dobiti pozivom na broj 1282 ili (033) 282-100  i podrazumijevaju:

  1. Informacije o stanju i prohodnosti cesta i uvjetima za vožnju u Bosni i Hercegovini,

2.Dvije usluge popravka manjeg kvara na vozilu u cilju osposobljavanja vozila za nastavak putovanja, i

 

  1. Ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti, jednu uslugu prijevoza vozila do baze AMK ili najbliže servisne radionice ili do odgovarajućeg parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 15 kilometara od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja.

 

Ako vozač zahtjeva prevoz vozila do lokacije koja nije u skladu sa naprijed navedenim, BIHAMK će razliku tražene i odobrene kilometraže (od 15 km) izvršiti o trošku stranke.

Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge opravke vozila na licu mjesta s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje, s tim da će prednosti imati vozila koja trebaju pomoć na cesti.

Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print