21.3 C
Donji Vakuf
Utorak, April 30, 2024
Naslovnica Istaknute vijesti Sunčano jutro u BiH, na jugu danas do 12 stepeni

Sunčano jutro u BiH, na jugu danas do 12 stepeni

0
83

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.  

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -14 stepeni, Bugojno i Drvar -9, Sarajevo -7, Bihać, Grude, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica -6, Banja Luka, Doboj i Tuzla -5, Bijeljina i Livno -3, Gradačac i Trebinje 0, Mostar 2, Neum 4 stepena. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za jedan milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Naoblačenje se očekuje u noći na petak. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 7 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.