12.3 C
Donji Vakuf
Nedjelja, April 28, 2024
Naslovnica Vijesti Sport FK Borac upalio motore nakon četiri dana kašnjenja

FK Borac upalio motore nakon četiri dana kašnjenja

0
65

Banjalučki Borac jutros je sa četiri dana zakašnjenja započeo sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su “motore trebali upaliti” u utorak, ali je zbog nedostatka finansija (dva miliona KM) prolongiran start priprema. Problem je riješen preključer, kada je Vlada RS-a uplatila potrebni novac.

Na prozivci Vinka Marinovića pojavili su se sljedeći igrači:

Bojan Pavlović, Nikola Ćetković, Mladen Jurkas, Aleksandar Vojnović, Darko Lazić, Strahinja Bošnjak, Aleksandar Subić, Đorđe Milojević, Nedeljko Piščević, Enver Kulašin, Nikola Ninković, Dejan Popara, Obren Cvijanović, Benjamin Tatar, Alen Jurilj, Fedor Predragović, Jovo Lukić, Dejan Bosančić, Filip Račić, Ivan Lagundžić, Sergej Dojčinović, Momčilo Mrkaić, Danilo Moconja, Stefan Marčetić, Savo Šušić i Sergej Bogdanić.

Borac će naredne dvije sedmice trenirati u Banjoj Luci nakon čega ide glavni dio priprema koji će obaviti u Turskoj u koju putuje 27. januara.

Banjalučani će boraviti u Antaliyji gdje će i odigrati četiri prijateljske utakmice sa zanimljvim protivnicima (Dinamo Moskva, Rodin, Aude iz Latvije i danski Vejle).