U Donjem Vakufu, počeli „Dani organske proizvodnje 2017“SBK/KBS

0
15

Predavanjem u velikoj Sali zgrade Općine u Donjem Vakufu na teme:  “Organska proizvodnja kao savremeni model poljoprivrede sa osvrtom na malinu” i  “Zakon o organskoj poljoprivredi” otpočela je manifestacija “Dani organske proizvodnje 2017.” SBK/KSB.  Pomenutu manifestaciju tradicionalno organizuje Savez udruženja organskih proizvođača FBiH i Asocijacija organskih  proizvođača SBK/KSB.

Pored mr.oec. Sejada Hercega, kao predsjednika Saveza udruženja organskih proizvođača F BIH,u Donjem Vakufu na temu organske proizvodnje govorio je i prof.dr. Nezir Tanović.

„ U Donjem Vakufu je tokom proteklih godina napravljen progres ne samo o organskoj proizvodnji, koja je prepoznatljiva kroz „Esof“ sa proizvodnjom povrća u zatvorenom prostoru, nego i sa proizvodnjom jagodastog voća, a u tom smjeru ne možemo  zaboraviti ni razvoj stočarstva“. Donji Vakuf ide ubrzanije u odnosu na druge općine i očekivati je dogodine više organskih proizvoda“ – istako je prof.dr. Nezir Tanović.

Početak manifestacije „Dani organske proizvodnje 2017“SBK/KSB u Donjem Vakufu počela je i izložbom organiskih prizvoda, ispred hotela “Vrbas” u Donjem Vakufu. Pored gostiju iz gradova SBK, nalazi i štand našeg donjovakufljanina Emira Zjaje, koji se veće nekoliko mjeseci bavi proizvodnjom različitih vrsta i tipova brašna, na tradicionalan način vodenicom.

 

“Dani organske prizvodnje 2017 “ nakon Donjeg Vakufa održat će se u Gornjem Vakufu Uskolju, 12. Aprila, a u Bugojnu 13. I 14. Aprila 2017 godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here