U Torlakovcu, Pruscu i Oborcima održane radionice projekta “Obojimo februar”

0
57

Protekle sedmice je u osnovnim školama u Torlakovcu, Pruscu i Oborcima održane radionice projekta “Obojimo februar”.

Organizator projekta je Udruženje Hava iz Donjeg Vakufa a partner projekta je Centar za napredne studije Sarajevo.

– Cilj projekta je bio da kroz kreativni rad kod učenika razvije svijest o reciklaži, značaju i mogućnostima reciklovanja. U sklopu projekta odrađene su dvije radionice: izrada višenamjenskih cvjetića i osnove dekupaž tehnike – rekla je Vildana Kaniža, sekretar Udruženja iz Donjeg Vakufa.

Kaniža ističe da je udruženje “Hava” iz Donjeg Vakufa je osnovano nakon poplava u maju 2014.godine kada je uočena potreba za udruženjem koje je otvoreno prema različitim aktivnostima i različitim generacijama.

– Na čelu udruženja su četiri žene, Aida Cerić nastavnica muzičke kulture, Aida Jugo Kišija diplomirana pravnica, Vildana Kaniža nastavnica bosanskog jezika i Amna Omeragić diplomirani ekonomista. različite profesije, različiti karakteri i interesovanja koja se međusobno upotpunjuju. Udruženje je neprofitnog karaktera sa osnovnim ciljem da odgovori na potrebe građana za socijalnim , ekonomskim i institucionalnim oporavkom i napretkom – rekla je Vildana Kaniža, sekretar Udruženja iz Donjeg Vakufa, rekli su iz Udruženja Hava.

Izvor:avaz