Servisne informacije za 01.02.2016 godine

0
51

Vremenska prognoza

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u centralnim, južnim i zapadnim djelovima, gdje mjestimično može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupno razvedravanje. Vjetar, prije podne slab do umjeren jugozapadnog smjera, koji će tokom dana oslabit. Najviša dnevna temperatura od 10 do 17 stupnjeva.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna oko 12 stupnjeva.

 

 

Stanje na putevima

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po suhom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz,  a izdvajamo putne pravce: Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča,  Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce. Na dionicama sa izmjenjenim režimom saobraćaja postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.  Izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Tranzit kroz Sarajevo i petlja Blatuša u Zenici.

Na autoputu A-1 saobraćaj se odvija po suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Zbog početka drugog polugodišta povećan je broj djece na ulicama, tako da vozače pozivamo na dodatni oprez i obavezno poštivanje ograničenja, posebno u blizini škola.

 

 

Radarske kontrole

Stacionarni radari:

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije).

M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci.

M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik.

M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

 

Nema najavljenih radarskih kontrola.