Hrskava korica i mekana tekstura iznutra je savršena kombinacija za krompir. Međutim, doći do savršenog krompira je zadatak i onim najvećim kuharima.
Nedavno je šef kuhinje Asdin otkrio da je za savršeno hrskav krompir potreban jedan sastojak koji mu pruža takvu teksturu. Ovo je recept on izdvaja kao najbolji.
Priprema krompira
Krompir očistite i stavite u hladnu i slanu vodu 20-ak minuta; kuhajte dok ne bude više od pola kuhan, ali ne može da se izgnječi, kako savjetuje kuhar, piše Telegraf.rs.
Kada ga ocijedite u cjediljku, koristite viljušku da napravite oštre ivice kako biste postigli željenu hrskavost.
On dodaje da je neophodno dodati kašiku brašna da bi se dobila dodatna hrskavost.
Željena boja
– Ovo je dobar trenutak da dodate i morsku so. Onda uzmite pleh za rernu i upalite da se rerna zagrije. Ja je upalim na 220 stepeni, da bi se brzo ugrijalo. Opcije kao što su guščija i pačija mast su odlične za okus, ali biljno ili suncokretovo ulje su sasvim uredu sve dok su zaista vrući.
Poslije otprilike 15 minuta smanjite rernu na 180 stepeni, ubacite krompir i nastavite da okrećete krompir lopaticom svakih pet minuta, dok se ne postigne željena boja i hrskavost, navodi on, prenosi “Dailymail.co.uk“.
Krompir poslužite uz željene soseve, kao samostalno jelo ili kao dodatak po vašem izboru.