Prijavila zeta policiji u Kiseljaku: Kćerku mi je ’oteo’ muškarac koji je od nje stariji 35 godina

Policija u Kiseljaku utvrđuje činjenice u vezi s porodičnom dramom u kojoj se našla Fikreta Hasanbegović iz Visokog, kojoj se mlađa, 22-godišnja kćerka udala za 35 godina starijeg muškarca. Dok majka tvrdi da je njena kćerka navodno oteta, zarobljena i zlostavljana, kćerka je policiji prijavljivala majku za uznemiravanje, tvrdeći da je sve laž, da je slobodna, te da majka pokušava sve kako bi je rastavila od supruga.

Doživjela šok

Fikreta Hasanbegović obratila se redakciji „Dnevnog avaza“ i ispričala da je njena agonija počela 3. decembra, kada joj je, nakon više dana izbivanja od kuće, kćerka poslala poruku da se udala.

– On je nazvao i rekao da ima 32 godine, da posjeduje kuću, da je vozač autobusa i da će doći po njene stvari. Međutim, kad su došli, ja sam doživjela šok jer sam vidjela čovjeka koji ima blizu 60 godina. Rekla sam: „Šta si to uradila“, ona je samo pogledala, a on je uzeo nju za ramena i odveo je u auto. Ja nisam imala vremena reagirati. Šta je „njegovih“ žena prošlo kroz policiju. Posljednja je pobjegla od njega. Mala (kćerka, op.a.) ima penziju, angažirali su advokata i uspjeli su mi oteti pola penzije – kazala je Fikreta.

Ona tvrdi da neće odustati od svoje kćerke, za koju sumnja da je pod velikim utjecajem čovjeka s kojim živi. Fikreta je sačuvala snimak njihovog telefonskog razgovora, a u kojem na kraju njena kćerka kaže: “Moram prekinuti, on ide.“

Majka napominje da njen zet, sa svojim sinovima, onemogućava da porodica priđe kući i da kontaktira s njenom kćerkom. Svaki pokušaj kontakta završi pozivanjem policije.

  • Prijava koju je Hasanbegović podnijela

    Prijava koju je Hasanbegović podnijela

    FOTO: AVAZ


– Policija brzo reagira na njihov poziv, a na moje ne reagira nikad. Razlog je to, kažu u policiji, što je ona punoljetna. Mi nju želimo izolirati da ide na vještačenje. On sad govori da sam je tukla, svi u našem selu znaju kakva sam majka. Bojim se za svoju kćerku, čudno se ponaša, kao da je pod nekim sihrima – ustvrdila je Fikreta.

Dala izjavu

U telefonskom razgovoru, Fikretina kćerka (identitet poznat redakciji) kazala je da je davala izjavu u policiji kada je u decembru smještena na Neuropsihijatriju.

– U policiji su mi rekli da ne kontaktiram s njom dok se sve ne riješi na sudu. Kada sam davala izjavu u decembru zajedno s njom, kad su oni mene uzeli i smjestili u bolnicu, tada joj je inspektor kazao: „Vaša kćerka nije oteta, ona nije prisiljena i nije seksualno iskorištavana.“ Majka je kod sebe imala tu neku vodu, htjela me, valjda, posuti, ali je to krim-inspektor policije u Kiseljaku spriječio. Ona je našla i neke ljude koji su dolazili na vrata da me ukradu. Sve te izjave otišle su u Tužilaštvo i mi čekamo da se to na sudu riješi – kaže Fikretina kćerka.

Dodala je da je dolazio i socijalni radnik i rekao za nju da je vesela i zdrava.

– Majci su samo problem godine između supruga i mene- kazala je kćerka, koju zastupa advokatica Nada Filipović iz Sarajeva

Upoznati sa slučajem

Fikreta Hasanbegović je 10. maja, putem advokata Keme Kapura, Policijskoj upravi u Kiseljaku predala prijavu protiv zeta.

– S navedenim slučajem upoznati su službenici PS Kiseljak, koji poduzimanju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u saradnji sa Centrom za socijalni rad i nadležnim tužilaštvom – kazao nam je kratko Hasan Hodžić, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print