Pismo podrške predsjedavajućem OV Donji Vakuf , Naseru Rujancu

0
965

Djelima, više i radije nego riječima, NASER RUJANAC praktičnim i svakodnevnim radom uvjerava da mladi u političkom angažovanju mogu znatno poboljšati i unaprijediti način života u svojim lokalnim zajednicama. Naserovu smirenost, taktičnost, iskrenost i entuzijazam primijetio sam još kao predavač na Političkoj akademiji, a zatim i u njegovom predanom radu u svojstvu mladog vijećnika i najmalađeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća u BiH.

Nekoliko inicijativa koje je Naser pokrenuo i organizovao u opštini Donji Vakuf, svojim pristupom pokazale su značaj najvažnijih, ali istovremeno i najosjetljivijih grupa – nezaposleni, djeca, porodilje i stari – za dostojanstven i normalan život lokalne zajednice. Brigu za njihove potrebe Naser je stavio u prvi plan svog djelovanja, uloživši svu snagu i volju u podršku vršenjemandata na način kako to lokalna zajednica očekuje od svog vijećnika.

U vremenu kada se mladi, ne bez gorčine, distanciraju i pasiviziraju od političke akcije i tako iskazuju prezir prema otuđenim i bahato nedjelotvornim „elitama“ ili sa osjećanjem nemoći da nešto promijene u korist normaliteta traže utočište u tuđim zemljama – Naser se odlučio da radi po principu za dobrobit lokalne zajednice i u izgradnji realnih i potrebnih načela za dobrobit društva.

Zbog takvog entuzijazma i hrabre vizije udružene sa snagom i energijom, naročito cijenim Nasera i poštujem njegov rad.

Banja Luka, februara 2018.

Igor Davidović