Na tradicionalnom godišnjem koncertu nastupilo 180 članova KUD-a “Nakib Abdagić Kiban”

0
59

„Veče folklora, pjesme i poezije“ naziv je ovogodišnjeg, tradicionalnog godišnjeg koncerta i druženja članova KUD „Nakib Abdagić Kiban“ Donji Vakuf  koje je organizovalo ovo društvo.

Pored folklornih sekcija kulturno-umjetničkog društva: A i B grupe, rekreativne grupe žena, folklorne sekcije Oborci i dramsko-recitatorske sekcije, na večerašnjem koncertu učestvovali su i mladi i talentovani pjevači Adelisa Ćurić, Ahmed Orahovčić i Rijad Rahmanović.

Senad Beganović, rukovodilac je foklorne sekcije KUD „Nakib Abdagić Kiban“ od 1985. godine.

„Od 1996.godine pa do danas, na hiljade članova prošlo je kroz sekcije ovog društva. Iznjedrili smo vrhunske folkloriste i pjevače, koji nikada ne zaboravljaju na kojim su daskama napravili prve korake“, istakao je Senad Beganović, rukovodilac KUD „Nakib Abdagić Kiban“ Donji Vakuf.

Bila je ovo noć igre i pjesme, zabave i druženja, a ujedno i prilika da se nagradi dugogodišnji rad donjovakufskog Kulturno-umjetničkog društva „Nakib Abdagić Kiban“ Donji Vakuf.

„Naše društvo trenutno okuplja oko 300 članova,  a na večerašnjem koncertu nastupilo je oko 180 članova starijih grupa. Ovakva druženja su prilika da se pokaže roditeljima, prijateljima i svim sugrađanima šta to KUD „Nakib Abdagić Kiban“ radi tokom godine“, dodaje Beganović.

 U Kulturno-umjetničkom društvu „Nakib Abdagić Kiban“  postoje folklorna, dramska, muzička sekcija, te rekreativna grupa žena. Veče folklora, pjesme i poezije za mlađe uzraste ovog društva biće održano 25. marta u sali Doma kulture Donji Vakuf.