Ministrica Katica Čerkez posjetila Prvu osnovnu školu Donji Vakuf

Presjecanjem vrpce i zvanično je okončan projekt rekonstrukcije centralnog grijanja u Prvoj osnovnoj školi u Donjem Vakufu.

Tim povodom,Katica Čerkez ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK posjetila je Prvu osnovnu školu, Mješovitu srednju školu Donji Vakuf te obišla Gradsku sportsku dvoranu koja bi trebala biti u funkciji do kraja godine.

„Pored realizacije ovog projekta ali i obilaska zgrada osnovnih i srednje škole u Donjem Vakufu, današnjom posjetom želimo vidjeti u kakvim uvjetima djeca pohađaju nastavu u ovim ustanovama, ali i gdje dalje trebamo ulagati za bolje obrazovanje i razvoj djece,“ kazala je ministrica obrazovanja,nauke, kulture i sporta SBK Katica Čerkez.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK finansiralo je projekt vrijednosti 52.000 maraka koji je podrazumijevao rekonstrukciju postojećeg sistema centralnog grijanja, kao i ugradnju novih cijevi i radijatora, čime su stvoreni bolji uslovi za rad učenika i zaposlenih.

„Zamjenu sistema grijanja na obnovljivi izvor – peć na pelet, uradili smo prije dvije godine. Međutim, kako ni to nije bilo dovoljno, morali smo uraditi rekonstrukciju cijelog grijanja u školi, a to je bilo moguće samo uz pomoć resornog Ministarstva, dodala je Selvedina Fazlagić, direktorica Prve osnovne škole.

Prva osnovna škola najmnogobrojnija je od sve četiri osnovne škole koliko ih ima općina Donji Vakuf, i pohađa je ukupno 873 učenika.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print