Jusuf Nurkić potvrdio da želi igrati u kvalifikacijama za Eurobasket

0
17
nurkić
Jusuf Nurkić

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić još jednom je potvrdio neospornu želju da nastupi u mečevima kvalifikacija za Eurobasket koje naša selekcija igra sljedećeg mjeseca.

Obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u prestojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam prije više od mjesec dana ljude u KSBiH obavjestio da ja želim igrati i da od strane mog kluba Portland Trail Blazersa ništa nije upitno. Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to povjerenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i bezuvjetnoj podršci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najjače košarkaške lige svijeta – napisao je Nurkić na zvaničnoj Facebook stranici.

Inače, neospornu Nurkićevu želju da igra za nacionalni tim nedavno je u razgovoru za Faktor potvrdio i generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Na kraju vrijedi reći da će utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za EP koje su na programu 27. i 29. novembra protiv Bugarske i Latvije, izabranici Vedrana Bosnića igrati na domaćem terenu jer je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (KSBiH) dobio povrenje FIBA-e da u Sarajevu organizuje “balon” za ovaj prozor kvalifikacija.