Naša sugrađanka Almedina Omeragić učesnica takmičenja Hora Stambol

0
437
U mjesecu ramazanu Hor Stambol iz Novog Pazara organizovao je podsredstvom socijalne mreže facebook takmičenje “RAMAZAN DONOSI RADOST” 2021.
U takmičenju učestvuje i naša sugrađanka Almedina Omeragić , potrebno joj je što više lajkova da se plasira u sljedeći krug.
Podržati je  možete tako što ćete otvoriti video ispod i  like.
Kulturno – umjetničko društvo “Stambol” Novi Pazar osnovano je s ciljem da prezentuje i promoviše bogatstvo narodne nošnje, običaja, ilahija i kasida, upoznavanje vjere i tradicije Bošnjaka  i dostojno prezentovanje ljudima u Novom Pazaru, Sandžaku, Srbiji, ali i šire.
“Na kraju drugog kruga takmičenja izvršit će se  drugi presjek lajk-glasova i sabrati sa prvim, time će se  proglasiti 4 najbolja kandidata sa najviše osvojenih glas-lajkova i proglasiti ih finalistima, time dobijamo 4 najbolja kandidata, koja će nastaviti dalje takmičenje.
Od 4 kandidata 2 najbolja će se plasirati u SUPER FINALE i time zaokružujemo projekat za nabolji video i projekat pod imenom “RAMAZAN DONOSI RADOST” 2021.
Želimo da se zahvalimo svim učesnicima, kao i onima koji su nam poslali video material, a nismo bili u mogućnosti da ih uvrstimo u takmičarski krug zbog vremenskog ograničenja i takmičarskog protokola.” – ističu organizatori.