Zvanično / Potpisan ugovor sa “Medimpexom” za nabavku vakcina protiv koronavirusa: Prva isporuka za tri dana, a preostale…

0
106
Medimpex d.o.o Sarajevo se takođe obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine vakcina, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno

Vlada Federacije BiH je prije nekoliko dana hitnoj sjedici se upoznala sa informacijom o provođenju postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvođačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke vakcina protiv koronavirusa, koju je pripredmio Ad hoc tim.

Naime, na osnovu ove informacije i procjene ponuđenih cijena, rokova isporuke, ponuđenih količina i garancija za dobro izvršenje posla, Vlada je zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da, bez odlaganja, zaključi ugovor za nabavku vakcina s jedinim ponuđačom koji je dostavio potpunu ponudu, a to je Medimpex d.o.o. Sarajevo (Sputnik V). Ukupna količina vakcina koje se nabavljaju ugovorom je 500.000.

Kako je danas potvrđeno iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH jučer je u skladu sa zaključkom Vlade Federacije BiH potpisan ugovor sa veledrogerijom „Medimpex“ d.o.o. Sarajevo za nabavu cjepiva protiv COVID-19 u Federaciji BiH.

– Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u utorak, zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da bez odlaganja potpiše ugovor sa odabranom veledrogerijom.

Medimpex d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500 000 doza vakcina Gam-Covid-Vac (SPUTNIK V) za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te će prva isporuka od 100 hiljada doza vakcina biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400 000 doza cjepiva da će isporučivati sukcesivno.

Medimpex d.o.o Sarajevo se takođe obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine vakcina, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno.

O navodnoj i eventualnoj registraciji vakcina u narednom periodu Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH ne može špekulirati, navodi se u saopćenju Zavoda.

OSLOBOĐENJE