FOTO/Završeni Dani otvorenih vrata Gradske biblioteke Donji Vakuf

0
259

JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf i Gradska biblioteka Donji Vakuf organizovali su Dane otvorenih vrata povodom Mjeseca knjige, koji se u svijetu obilježava u mjesecu oktobru.

Ovo je prvi takav jedan događaj koji je okupio sve škole  sa područja Općine Donji Vakuf. Sadržaji Dana otvorenih vrata bili su prezentacija književnoga fonda, predavanja o radu Gradske biblioteke, radionice i igre, pokloni.

Odazvale su se skoro sve škole sa područja Donjeg Vakufa: Prva osnovna škola, MSŠ Donji Vakuf, O.Š. Hasan K. Pruščak, IV O.Š. Torlakovac.

Odjeljenja od prvoga do devetoga razreda osnovne škole, te prvi i drugi razred gimnazije bili su dio radionica, koje su bile  prilagođene uzrastu.

Radionice – debate, interpretacije pjesme i crtanje pjesničkih slika, kutijica radoznalica i druge radionice bile su  osvježenje za učenike svih uzrasta, na kojima su se zabavili i učili.

Rukovodilac Gradske biblioteke, Šahza Karahodžić, ističe kako su Dani otvorenih vrata Gradske biblioteke bili izuzetno zanimljivi učenicima, ali i nastavnicima, učiteljima i profesorima i  bili su veoma posjećeni, te da su Dani otvorenih vrata događaj koji ima tendenciju da postane tradicionalan u mjesecu oktobru, u kojem se obilježava Mjesec knjige.