Reprezentacija BiH gostuje Gibraltaru i osluškuje meč u Grčkoj

0
14
ReprezentacijaBiH
 

Kvalifikacije za SP, grupa H, 8. kolo: Gibraltar- BiH (Estádio Algarve u Portugalu, 20:45 sati, BHRT)

Dobro, Gibraltar jeste možda najprigodniji protivnik u ovom trenutku, ali “ko se oprži na mlijeko, taj i u jogurt puše”. Kipar je Zmajevima dao tri gola za 11 minuta i savladao ih rezultatom 3:2, ali kad je igrao protiv Gibraltara u gostima u 6. kolu, tek je u finišu meča postigao gol za 2:1. 

Teže je Kipar savladao selekciju Gibraltara nego selekciju BiH. Zato su Kiprani nakon pobjede nad Gibraltarom ostali bez selektora Christakisa Christoforoua kojeg je zamijenio Ran Ben Shimon koji je potom u debiju na klupi očitao lekciju Mehmedu Baždareviću i njegovim igračima.

Selektor Gibraltara je engleski trener Jeff Wood, čovjek koji je prije nego je u junu 2014. godine otišao raditi u ekipi Lions Gibraltar, tri godine radio kao trener golmana na raznim mjestima u Velikoj Britaniji. Radi se o treneru bez naročitog uspjeha u dosadašnjoj karijeri, dok je u igračkoj karijeri koju je proveo kao golman najupečatljiviji dio njegovog CV-a boravak u Charltonu krajem 70-ih i početkom 80-ih godina prošlog vijeka.

On u svom kadru kao selektor Gibraltara ima amatere koji igraju svoje druge kvalifikacije za veliko takmičenje. U kvalfikacijama za Euro 2016. upisali su maksimalnih 10 poraza, dok su u ovim kvalifikacijama upisali maksimalnih sedam poraza. U tih 17 mečeva postigli su ukupno pet golova – po jedan Škotskoj i Poljskoj u gostima, jedan Grčkoj kod kuće i po jedan Kipru u gostima i kod kuće. Kipar je, dakle, jedina reprezentacija kojoj je Gibraltar u kvalifikacionim mečevima davao gol i kod kuće i u gostima. Da, onaj Kipar

Stanje u grupi H

Nakon gostovanja Gibraltaru igrat ćemo protiv Belgije 7. oktobra kao domaćini s tim da ne znamo na kojem stadionu, jer je Bilino Polje suspendovano. Posljednju kvalifikacionu utakmicu za Mundijal igrat ćemo 10. oktobra u gostima protiv Estonije.

Trenutno smo treći na tabeli s 11 bodova, a ispred su Grčka s 13 i Belgija s 19 bodova. Slijede Kipar (10), Estonija (5) i Gibraltar (0).

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here