Zlatko Dalić i Ćiro Blažević potvrdili dolazak u Travnik

0
43

 

Udruga  PRONT i Centralna.ba u Travniku 22.maja ove godine na stadionu Pirota organiziraju veliki humanitarno nogometni spektakl.

Nogometna utakmica između Humanih zvijezda Bosne i Hercegovine i Humanih zvijezda Hrvatske zasigurno će biti jedan od najvećih događaja u našoj zemlji. Utakmica će biti odigrana 22.05.2020. u 16:30 na stadionu Pirota u Travniku, a susret će imati i svoj humani cilj, jer će dio sredstava prikupljenih na utakmici ići za obnovu travničke gimnazije, prenosi centralna.ba.

Kako je za naš portal potvrdio Miroslav Bičanić, voditelj Humanih zvijezda Hrvatske na utakmicu u Travnik svoj dolazak potvrdili su legednarni trener Vatrenih, rođeni travničanin Miroslav Ćiro Blažević, te aktualni izbornik Hrvatske, osvajač srebrene medalje sa SP u Rusiji gdin Zlatko Dalić

Pored Dalića i Ćire u Travniku bi trebali zaigrati Joe Šimunić, kojem su korjeni iz Fojnice, Ivica Šurjak legendarni napadač Hajduka i reprezentacije Jugoslavije,legendarni golman Dinama i Hrvatske, sadašnji Dalićev pomoćnik Dražen Ladić, Mario Stanić osvajač brončane medalje sa SP 1998 godine u Francuskoj, kao i Goran Vlaović, koji je i kapiten Humanih zvijezda Hrvatske.

Trener Humanih zvijezda Hrvatske Ivica Grnja imat će slatke brige u Travniku, jer su svoj dolazak najavile brojne zvijezde, a sastav bi trebao izgledati ovako:

Dražen Ladić, Marko Babić, Boris Živković, Mate Neretljak, Joe Šimunić, Miroslav Bičanić, Amir Kazić Leo, Srđan Lakić, Goran Vlaović, Branko Stupar i Ivica Šurjak.

Bičanić je za naš portal izjavio kako se radi na tome da u Travnik dođe i neko poznato nogometno ime iz Europe, a o kome se ardi nije nam želio otkriti.

Humane zvijezde BiH predvodit će Elvir Bolić i Nermin Šabić 

Organizator utakmice, ujedno i selektor Humanih zvijezda BiH zasigurno će imati težak ispit na Piroti, ali on će zajedno sa Vlatkom Glavašom i Sinanom Sinanovićem u Travnik dovesti respektabilna imena, koja će predvoditi legendarni bh napadač Elvir Bolić, desni bek Nermin Šabić i brzonogi Vedin Musić, dok će na krilu “vjerovatno” zaigrati najbolji bh sportista Amel Tuka. (Odazvat će se sukladno mogućnostima i rasporedu natjecanja).

U Travnik su svoj dolazak već potvrdili i Aldin Džidić, Senad Repuh, Vitomir Paškalj, Muhamed Konjić, legendarni bh košarkaš Samir Avdić, Josip Kupreškić,Romeo Mitrović, Almir Turković, te brojni drugi bh reprezentativci.

Humani cilj utakmice 

Utakmica na Piroti imat će i svoj humanitarni cilj, a to je da će dio sredstava prikupljenih na utakmici ići za obnovu jednog od simbola Travnika, a to je travnička Gimnazija.

Gimnaziju u Travniku pohađao je i legednarni Miroslav Ćiro Blažević. Sredstva će biti namjenjena za obnovu i zamjenu stolarije na dijelu škole koji nije obnovljen.

Novum.ba