Ženska kadetska rukometna reprezentacija BiH okupila se u Donjem Vakufu

Ženska rukometna reprezentacija BiH će u sklopu priprema za predstojeće pred kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu naredna dva dana boraviti u našem gradu, te će u Sportskoj dvorani obaviti nekoliko kontrolnih treninga, nakon čega će otputovati u Jajce gdje će odigrati prijateljsku utakmicu.

Djevojke su zajedno sa stručnim štabom odsjele u motelu “Otoka”, a pauzu pred ručak smo iskoristili kako bi obavili razgovor sa reprezentativkama, ali i selektorom Fuadom Mahmutovićem i njegovim pomoćnikom Sanjinom Bahtijarevićem.

 

Sarah Hadžiabulić nastupa za ŽRK Sloga iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja i slovi za jednu od najtalentovanijih igračica generacije. Pokriva poziciju krila, a već je ubilježila i poziv za seniorsku selekciju naše države, što dovoljno govori o kakvom se talentu radi. Na ovo okupljanje je pozvana i Lara Bijelić koja nastupa za Borac iz Banja Luke. Djevojke su nam u razgovoru otkrile da se raduju okupljanju i predstojećim treninzima, i utakmicama pred kvalifikacija.

Majda Busuladžić je novo ime na spisku. Ova djevojka nastupa u Švedskoj, za klub HK Malme. Ovo joj je prvo okupljanje, tek je upoznala djevojke i jedva čeka da krene s treninzima.

 

Fuad Mahmutović je na poziciju selektora imenovan prije nešto više od godinu dana, a kako nam je rekao, današnje okupljanje ima za cilj da vidimo u kakvoj se formi nalaze igračice, a u reprezentaciji imamo i dva nova imena, djevojke koje nastupaju u Švedskoj. Nadamo se da ćemo u pred kvalifikacijama za Europsko prvenstvo nastupiti sa najboljom ekipom. Iako smo imali malo vremena za pripreme, u proteklom periodu ostvarili smo dva zapažena rezultata na takmičenjima u Azerbejdžanu gdje smo zauzeli peto mjesto, te na Kosovu gdje smo izgubili u finalu. Ova generacija ima ogroman potencijal, a odličnu saradnju imamo sa Sanjinom Bahtijarevićem, trenerom koji će prisutvovati današnjem treningu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim načelniku Općine Husi Sušiću na gostoprimstvu i nadam se da ćemo u narednom periodu odigrati jednu zvaničnu utakmicu u Donjem Vakufu.

 

Sanjin Bahtijarević je trener i rukometni radnik koji živi u Švedskoj. Porijeklom je iz Jajca i stavio se na raspolaganje selektoru i stručnom štabu.

Stupio sam u kontakt sa selektorom, uspjeli smo ostvariti saradnju jer u Ševdskoj nastupa veliki broj djevojčica koje vode porijeklo s ovih prostora. Drago mi je što sam u prilici da dođem u BiH, da vidim kako se trenira i radi. Stojim na raspolaganju i sretan ako mogu dati svoj doprinos. Pratim rukomet u cijelom regionu i stalno sam u kontaktu s brojnim trenerima. Mišljenja sam da ovdje ima mnogo talentovane djece s kojom samo treba kvalitetno raditi.

Reprezentacija će nakon obavljenih priprema u Donjem Vakufu otputovati u Jajce, te tamo odigrati prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print