Željko Joksimović iz Bosne dovodi pjevačicu koja će glumiti Silvanu Armenulić

0
50

 

U julu bi trebalo početi snimanje filma i serije o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću. Film pod nazivom „Toma“ udruženim sanagam realizirat će Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović i Bane Obradović.

Bjelogrlić ističe da to neće biti samo biografija legendarnog pjevača, već je tema fenomen Tome Zdravkovića, koji je umro 30. septembra 1991. Špekulira se da bi upravo 30. septembra 2021., na 30. godišnjicu smrti, trebala biti premijera „Tome“.

  • Željko Joksimović - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Kako doznajemo, Željko Joksimović uveliko u Bosni traži pjevačicu koja će tumačiti Silvanu Armenulić, čiji će se lik također pojaviti u filmu. Slučajni susret Tome i Silvane, tvrde mnogi, odredio je njegovu  karijeru.

Novica Zdravković, Tomin brat, za „Avaz“ je nedavno kazao kako je ispričao Bjelogrliću detalje iz Tominog života, onoliko koliko mu je bilo potrebno za film.

– Bilo bi lijepo da se snimi taj film. Uglavnom, Bjelogrlić je već prikupio materijal, a snimanje iskreno ne znam kada će početi. Ideja za film potekla je ustvari od Željke Joksimovića. Mislim, mnogi su se bavili tom idejom, ali je na kraju Željko sa Bjelogrlićem ušao u tu priču. Ono što je bilo do mene, ja sam odradio – kazao je Novica.

Dnevni avaz