Željezničar treći najgledaniji klub u regionu, Posušje ispred zagrebačkog Dinama

Kao i u godinama ranije, FK Željezničar je najgledaniji nogometni klub u Bosni i Hercegovini i u polusezoni koja je iza nas, a Plavi s Grbavice su na trećem mjestu kada se uzme cijeli region u obzir.

Stranica navijača zagrebačkog Dinama pod nazivom “Zona Dinamo” donijela je analizu gledanosti nogometnih klubova iz bivše Jugoslavije, a u najboljih 10 našlo se čak pet klubova iz Premijer lige BiH.

U analizi su uzete u obzir domaće utakmice svih klubova iz bivše Jugoslavije, a na prvom mjestu je Hajduk čije utakmice na Poljudu je gledalo 88.809 navijača, odnosno 9.687 po utakmici. Na drugom mjestu je Crvena zvezda sa 62.494 (6.249 po utakmici prosječno).

Najgledaniji tim u BiH je Željezničar, koji je ukupno na trećem mjestu u regionu. Plave je na Grbavici gledao 36.244 gledatelj, odnosno 3.624 po utakmici što je izvrsna brojka kada se uzmu u obzir problemi s kojima se Željezničar suočava.

Slijede Borac Banja Luka (33.300), a onda Sarajevo (30.150). Zrinjski je na sedmom mjestu i gledalo ga je 25.800 navijača u prvoj polusezoni.

Ono što je najzanimljivije od svega, jeste da je Posušje ispred zagrebačkog Dinama. Utakmice novajlije u Premijer ligi BiH gledalo je 24.900 gledalaca, a Dinama 22.865.

Da nije bilo suspenzije na stadionu Rođeni, na listi bi sigurno bio i FK Velež.

/izvor:klix.ba/

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print