Zbog radova izmjenjen režim saobraćaja na pojedinim putnim pravcima

0
63

 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Ormanica (Srebrenik – Orašje), Vinac (Jajce – Donji Vakuf) i Jasen (Prozor – Jablanica). Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, u funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica – Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik – Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo – Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice. Na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke „Tuzla 25.maj“ danas od 12 do 14:30 sati vozila će saobraćati usporeno u smjeru kretanja sudionika utrke na relaciji Tuzla – Tojšići – Kalesija – Mramorovi – Sapna – Kalesija – Tojšići – Tuzla.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, dok je na dionicama u višim predjelima vidljivost mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.