Zbog koronavirusa otkazan karneval u Veneciji, broj zaraženih raste

Mjere sigurnosti od širenja zaraze koronavirusom u Italiji se nastavljaju. Čuveni Venecijanski karneval se odgađa zbog sve većeg broja slučajeva zaraze na sjeveru države, objavio je predsjednik regije Veneto Luka Zaia (Luca).

– Moramo uvesti drastične mjere – rekao je Zaia, naglasivši da je broj zaraženih od virusa Covid-19 u Venetu porastao na 19, a dvoje starijih ljudi je hospitalizirano u Veneciji.

Gradonačelnik Milana Đuzepe Sala (Giuseppe) zatražio je od predsjednika regije Lombardija Atile Fontane (Atila) da zatvori gradske škole zbog mjera opreza od širenja koronavirusa, prenosi italijanska novinska agencija “Ansa”.

  • Vanredno stanje u Italiji
    Vanredno stanje u ItalijiFOTO: AFP

Gradonačelnik je najavio da ne misli ”zatvoriti grad”, ali smatra da u gradu ima mnogo događanja, zbog čega će ih biti razumno odgoditi. Smatra da će sedmica biti dovoljna za ispunjavanje mjera sigurnosti.

– To je karnevalska sedmica, a neke su škole ionako već zatvorene od četvrtka, pa mislim da je logično da se odluka produži od ponedjeljka i primijeni na području urbanog djela Milana – rekao je Fontana.

Izvor: avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print