Zbog koronavirusa nema prvomajske budilice u Bugojnu

0
38

Da je situacija drugačija, onda bi petnaestak članova Limene glazbe u Bugojnu vršili posljednje pripreme za sutrašnju budilicu, kojom se već godinama proslavljaju prvomajski praznici u toj općini.

Međutim, zbog pandemije virusa COVID-19, i niza mjera koje su krizni štabovi donijeli radi sprečavanja širenja zaraze, neće biti tradicionalnog dočeka Međunarodnog praznika rada u ovom gradu.

Informaciju je Feni potvrdio dugogodišnji kapelnik Senahid Fuka, ne krijući razočarenje što će prvi put nakon proteklog rata, članovi Limene glazbe na prvomajsko jutro ostati u svojim domovima.

-Situacija s koronavirusom je sve poremetila, pa i tradiciju organiziranja prvomajskog uranka. Zbog aktuelnih ograničenja u kretanju i okupljanju ljudi, nismo se uspjeli, ovaj put, pripremiti. A, kao što je poznato, važeća je i zabrana organiziranja bilo kakvih javnih skupova i događaja – kazao je.

Dodaje da su neki članovi Limene glazbe van države, i da s nestrpljenjem čekaju da se trenutno stanje stabilizira kako bi mogli nastaviti probe za eventualne nastupe na manifestacijama, na kojima su do sada redovno sudjelovali.

-Iskreno se nadam da će uskoro sve opet biti kao nekad. Šta možemo? Čekat ćemo bolje dane. Dogodine, ako Bog da – poručio je Fuka, koji je član bugojanske limene glazbe još od 1974.

Zaključuje da će prvomajsko jutro u Bugojnu bez budilice i poznatih koračnica biti “u najmanju ruku neobično”, te kako će njemu i njegovim prijateljima muzičarima nedostajati taj, uvijek srdačni susret s raspoloženim građanima, koji ih pozdravljaju iz svojih dvorišta, ili im mašu s balkona svojih kuća i stanova.

FENA