Zbog izlivanja rijeka vanredno u Tutinu, Novom Pazaru i Prijepolju

0
18

Poslije obilne kiše izlile su se rijeke na području Raške, Novog Pazara, Tutina, Prijepolja, na Kosovu i Metohiji i na sjeveru Crne Gore. Osnovne i srednje škole na teritoriji grada Novog Pazara danas neće raditi. Rijeka Lim izlila se na tri lokacije u Prijepolju.

Raste vodostaj Lima kod Prijepolja i Ibra kod Raške

Na Limu kod Prijepolja vodostaji će u narednih 12 sati biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava, a na Ibru kod Raške sa dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava u naredna 24 sata, upozorio je RHMZ.

Na Dunavu vodostaji se nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa, navodi se na sajtu RHMZ-a.

U Tutinu se utopilo dvogodišnje dijete koje je upalo u rijeku. U tom gradu proglašena je vanredna situacija, a u Novom Pazaru i Prijepolju je uvedena vanredna odbrana od poplava. U pomoć je stigla i Vojska Srbije.

U Raški je Trnava odnela mostove, puteve i poplavila kuće.

Osnovne i srednje škole na teritoriji grada Novog Pazara danas neće raditi, dok predškolske ustanove neće biti zatvorene. Razlog je, kažu nadležni, što se tokom noći očekuju velike količine vode sa okolnih planina.

Zbog obilnih padavina, reka Lim izlila se na tri lokacije u Prijepolju – u Brodarevu, Ivanju i Zalugu.

U Brodarevu su poplavljeni sportski tereni i vodena stihija prijeti da ugrozi Vatrogasni dom, u Ivanju se voda izlila na lokalni put koji prolazi uz obalu, dok je u Zalugu poplavljeno poljoprivredno zemljište.

izvor: rts.rs