Završen turnir Omladinske lige u rukometu u Donjem Vakufu

0
69
farkoialan

Završen turnir Omladinske lige u rukometu u Donjem Vakufu

U Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu  jučer su odigrani susreti Omladinske rukometne lige SBK, a učešće su uzele ekipe domaćina RK “Donji Vakuf”, RK “Iskra” iz Bugojna i RK “Sloga” iz Gornjeg Vakufa. Konačnu pobjedu su slavili dječaci iz RK „Sloga“ iz Gornjeg Vakufa koji su slavili protiv vršnjaka iz Bugojna rezultatom 27:19, a zatim i u odlučujućem susretu protiv RK „Donji Vakuf“ rezultatom 26:17. Naši rukometaši koje sa klupe predvodi Adnan Kolašinac su bili bolji od vršnjaka iz Bugojna i slavili rezultatom 27:21 i tako ostvarili pobjedu već u prvoj takmičarskoj utakmici.

Konačni poredak izgleda ovako:

  1. RK „Sloga“ Gonji Vakuf
  2. RK „Donji Vakuf“
  3. RK „Iskra“ Bugojno

Delegat na jučerašnjim utakmicama, Alan Pezo nam je pojasnio sistem takmičenja u Omladinskoj ligi. Ovo je prvi turnir za dječake rođene 2002. godine i mlađe u Donjem Vakufu, a jučer su učestvovale 3 ekipe dok će ekipa Viteza svoje utakmice odigrati naknadno. Nakon utakmica u Donjem Vakufu, slijede turniri u Gornjem Vakufu-Uskoplju, Bugojnu i u Vitezu. Osvajači ovih turnira će razigravati sa prvakom Unsko-sanskog kantona, a pobjednik tog duela će nastupati na državnom takmičenju.farkoialanTrener u RK “Donji Vakuf”  Faruk Rejhan je naglasio kako je grupa rukometnih entuzijasta pokušala da vrati rukomet u Donji Vakuf. Prvo se počelo raditi sa seniorskom selekcijom, gdje se već polako nazire napredak, a zatim je i pokrenuta škola rukometa za dječake. Ovo su bile prve takmičarske utakmice i teško je odmah očekivati ekspresni rezultat. Trenutno rukomet u našem gradu trenira 30 djece, a očekivati je da se priključi još toliko omladinaca, te da se formiraju kadeti i predkadeti što bi bilo u skladu sa našim trenutnim mogućnostima. Sa omladinskim selekcijama rade iskusni rukometni radnici u Donjem Vakufu, Faruk Rejhan, Nermin Čaluk- Civa i Adnan Kolašinac. A kako nam je rekao naš sagovornik, imaju i odličnu podršku uprave.

Nakon takmičarskog dijela, odigran je i prijateljski susret u kategoriji predkadeta (2004. i 2005. godište) između RK „Sloga“ Gornji Vakuf i RK „Donji Vakuf“, a pobjedu su slavili domaćini rezultatom 19:8.