Završen Prvi memorijal „Fahrudin Čaluk – Cuca“

0
86

Sinoć je nakon 10 dana takmičenja završen Prvi memorijalni turnir u futsalu „Fahrudin Čaluk – Cuca. 24 ekipe bile su raspoređene u 8 grupa, a u osminu finala prošle su po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe. Odmah nakon prvih utakmica, tri ekipe su se izdvojile kao glavni favoriti za osvajanje titule, a tu ulogu su opravdale i konačnim plasmanom.  Nakon veoma uzbudljivih i kvalitetnih utakmica polufinala, sinoć su odigrane i posljednje dvije utakmice. U utakmici za treće mjesto, momci iz Caffe bar Tavla kod Heme  su u susretu punom preokreta savladali momke iz Saraj Comerc d.o.o rezultatom 6-5. U pauzi između dvije takmičarske utakmice, odigrana je i revijalna utakmica omladinaca FK Radnika.

 

A u 21 sat, došao je trenutak i za veliko finale u kojem su se na suprotnim stranama našle ekipe Orkan 1984 i Buka. Momci iz Orkana su odmah na početku nametnuli svoj ritam i takvu igru su krunisali vodstvom. Međutim, kako je susret odmicao, Buka je polako preuzimala konce igre, a igrače Orkana je stizao umor i povrede.  Igrači Buke, koji su pokazali veći stepen fizičke spreme u odnosu na ostale ekipe,  su to znali iskoristiti, te su napravili totalni preokret i poveli 3-1. Ipak, rezultat je nakon regularnog dijela glasio 3-3 i pristupilo se izvođenju penala. Sudbina je htjela da sin rahmetli Cuce, Enes, iz penala postigne posljednji pogodak na turniru i tako donese naslov pobjednika turnira Orkanu 1984. Nakon slavlja, uslijedila je ceremonija dodjele nagrada i proglašenja najbolje petorke, najboljeg golmana, strijelca i u kočanici igrača turnira. Vrijedi naglasiti kako je i donjovakufska publika prepoznala kvalitet, te su tribine Sportske dvorane u Donjem Vakufu tokom cijelog turnira bile solidno popunjene, a prema slobodnoj procjeni, finalnom susretu je prisustvovalo više od 400 gledalaca.

Inicijator cijele ideje i glavni organizator turnira, Enes Čaluk, u izjavi za naš medij je rekao kako je zadovoljan cjelokupnim tokom turnira i da je sve ispalo bolje nego što je očekivao. Također je istakao kako će raditi na tome da se ovaj turnir održi i sljedeće godine i na taj način preraste u tradicionalni.

 

Pojedinačne nagrade:

NAJBOLJI STRIJELAC: Zijad Karčić iz ekipe ORKAN 1984 (7 postignutih golova)

NAJBOLJI IGRAČ: Selmir Crnogorac iz ekipe ORKAN 1984

NAJBOLJI GOLMAN: Ismail Vrebac iz ekipe BUKA

 

Najbolja petorka turnira:

Ismail Vrebac iz ekipe BUKA

Mirnes Došlić iz ekipe CAFFE BAR TAVLA KOD HEME

Selmir Crnogorac iz ekipe ORKAN 1984

Zijad Karčić iz ekipe ORKAN 1984

Nahid Rahibić iz ekipe BUKA

 

 

Ovim putem se zahvaljujemo i brojnim sponzorima koji su prepoznali značaj jednog ovakvog događaja za našu lokalnu zajednicu.

 

Vrijedi napomenuti kako je organizaciju turnira pomogla i JU Centar za kulturu, informisanje i sport, svojim materijalnim i ljudskim resursima.