Završen projekt rekonstrukcije centralnog grijanja u Prvoj osnovnoj školi u Donjem Vakufu

Danas je počelo drugo polugodište za učenike koji pohađaju nastavu po bosanskom planu i programu.

Kako je direktorica Prve osnovne škole Donji Vakuf Selvedina Fazlagić ranije i najavila, rekonstrukcija centralnog grijanja je završena do početka drugog polugodišta.

„Zamjenu sistema grijanja na obnovljivi izvor – peć na pelet, uradili smo prije dvije godine. Međutim, ni to nije bilo dovoljno, tako da smo morali uraditi rekonstrukciju cijelog grijanja u školi“, kazala nam je Selvedina Fazlagić, direktorica Prve osnovne škole.

Direktorica Fazlagić ističe da je na sjevernoj strani škole urađena kompletna zamjena stolarije koja će doprinijeti efikasnoj uštedi toplote u prostorijama škole.

„Uradili smo nama najvažniju stranu škole, sjevernu, jer se u tom dijelu zgrade nalazi sedam učionica. Do kraja ove školske godine trebali bismo završiti i izmjenu stolarije na drugoj strani zgrade“, dodala je Fazlagić.

Prema riječima direktorice ove vaspitno-obrazovne ustanove, projekat je podrazumijevao rekonstrukciju postojećeg sistema centralnog grijanja, kao i ugradnju novih radijatora, čime su stvoreni bolji uslovi za rad učenika i zaposlenih.

Projekt vrijednost 52.000 maraka finansira Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print