Završen najveći poslovni događaj u BiH: Leadership i Talent Konferencija DRIVE 2015

Završena je šesta najveća regionalna konferencija upravljanja i vođenja ljudskih potencijala DRIVE 2015 u Sarajevu, u organizaciji vodećeg portala za zapošljavanje u BiH – Posao.ba.

Jednodnevna konferencija ove godine je u Kongresnom centru hotela Terme u Sarajevu okupila preko 200 učesnika, te vodeće stručnjake iz oblasti leadershipa, talent managementa, upravljanja ljudskim potencijalima te oblasti radnog prava. Kroz niz zanimljivih prezentacija, panel diskusija i radionica obrađenasu neka od ključnih pitanja i problematika savremenog menadžmenta: Kako zaposliti i zadržati najbolje ljude? Koje recepte trebate slijediti za razvoj uspješnih lidera? Koja je svrha istraživanja o zaposlenicima? Kojesu to ključne informacije koje trebate znati o random pravu? Konferenciju DRIVE 2015 je ispred organizatora otvorio Edin Mehić, koji je istaknuoda je cilj ovogodišnje konferencije inspirisati menadžere i lidere organizacija iz javnog i privatnog sektora da naprave iskorak iz dosadašnjeg načina poslovanja, te da pokrenu pozitivne promjene, ne mireći se sa negativnom slikom svakodnevnice.

Nakon uvodnog govora, program konferencije otvoren je spektakularnom prezentacijom čuvenog Jamila Qureshia, psihologa sa raznovrsnim iskustvom koje je stekao izvrsnim radom sa nekim od najvećih talenata iz poslovnog i sportskog svijeta, te jednog od rijetkih koji je imao priliku proučavati astronaute u sklopu NASA programa. Jamil se u svojoj prezentaciji osvrnuo na ključne recepte za razvoj uspješnih lidera te pružio uvid kroz vlastita saznanja u to šta je neophodno za izgradnju uspješnih timova.Direktor treninga i razvoja u kompaniji Gazprom International, Rob Veersma, održao je predavanje na temu Zarađivanje kroz učenje, te sa učesnicima podijelio svoja bogata saznanja koja su rezultat dvadesetpetogodišnjeg rada na polju kreiranja i implementacije različitih programa edukacije u Gazpromu. Izvršni direktor kompanije JP Autoceste FBiH, Jasmin Bučo, prezentovao je iskustva na polju talent managementa u javnom sektoru, dok je prva panel diskusija konferencije DRIVE 2015, bila je prilika za predstavljanje uspješne priče projekta „Ekonomsko osnaživanje Srebrenice“ (EES), a nastavno kroz ostale panel diskusije i pojedinačne radionice obrađene su teme Zakon o radu iz perspektive poslodavaca, te Zapošljavanje, razvoj i zadržavanje zaposlenika. Niz odličnih prezentacija nastavljen je sa predavanjem jednog od vodećih imena regionalnog poslovnog svijeta, David Gaala, Direktora odjela ljudskih potencijala kompanije Nestle Adriatica, koji se osvrnuo na motivaciju uposlenika te osnova istraživanja zadovoljstva uposlenika na radnom mjestu i načina obrade i primjene dobijenih rezultata. Veliku pažnju privukla je i tema Uštedite i motivirajte, u izlaganju Roberta Bencze, direktora kompanije PricewaterhouseCoopers Mađarske, te Direktorice ljudskih resursa kompanije NIS Gazprom NEFT, Nataše Stamenković, čije predavanje je pokrivalo temu radnog prava u svijetu korporativnih trendova.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print