Završen Memorijal „Vajza i Kiban“

0
63

Proteklog vikenda održan je Memorijalni stonoteniski turnir „Vajza i Kiban“ u znak sjećanja na dvojicu istaknutih sportskih i kulturnih radnika, Muhameda Vajzovića Vajzu i Nakiba Abdagića Kibana.

Prvog dana odigravanja turnira, u organizaciji STK Donji Vakuf, nastupili su dječaci iz stonoteniskih klubova Donji Vakuf i Bugojno, dok je izostalo učešće djevojčica, osim jedne članice STK Donji Vakuf . Poredak je sljedeći: Aladin Kurić, Kenan Abdagić i Enes Duzić.

 

U nedjelju svoje umijeće u stonom tenisu pokazali su  seniori i veterani iz Zenice, Mostara, Prozora/Rame, Bugojna i Donjeg Vakufa. U kategoriji seniora najuspješniji su bili redom: Ivan Šakota, Prozor /Rama, Nikola Jurić, STK Mostar i Aladin Kurić, Donji Vakuf. U kategoriji seniora, +35 godina, prvo mjesto zauzeo je Elmas Muratović iz Zenice, drugoplasirani je Dragan Đođo iz Prozora/Rame a treće mjesto pripalo je Fikretu Kilimu -Iti iz Donjeg Vakufa. Nakon takmičarskog dijela turnira, domaćin i organizator , STK Donji Vakuf, za sve učesnike organizovao je druženje na izletištu Semešnica.