I Zavod za javno zdravstvo se ograđuje od nabavke spornih respiratora

0
29

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH nije sudjelovao u pripremi specifikacije za nabavu respiratora, kao ni u proceduri same nabavke

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH tvrdi da nije učestvovao u pripremi specifikacije za nabavku respiratora kao ni u proceduri same nabavke respiratora iz Kine, preko kompanije “Srebrena malina” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića.

– Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH je izradio, na osnovu iskazanih potreba sa razine kantona, prijedlog potrebnih medicinskih sredstava i zaštitne opreme koji je usvojio Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva, te dostavio Federalnom štabu Civilne zaštite, navode iz ove institucije.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH nije sudjelovao u pripremi specifikacije za nabavu respiratora, kao ni u proceduri same nabavke, za koju je zadužena Federalna uprava Civilne zaštite, stoji u reakciji.

“S tim u vezi, želimo naglasiti da Zavod nije bio konsultiran niti informiran o detaljima ugovora o nabavi raspiratora”, navode iz Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH.