Zaposlenici objavili na društvenim mrežama “nevjerovatne” bonuse koje dobijaju

Godišnji bonus je nagrada koja se u većem broju zemalja isplaćuje zaposleniku tokom sezone praznika. U mnogim kompanijama on je vezan za učinak, a iznos može varirati u zavisnosti od toga da li su ispunjeni određeni ciljevi.

Godišnji bonusi se obično sastoje od paušalnih isplata koje se koriste za odavanje priznanja pojedincu za naporan rad i posvećenost. Iznos može biti značaja, ali ima i slučajeva kada bi zaposlenim bilo draže da ga je šef “pljunuo u lice”, piše Bored Panda.

Ovaj portal prikupi je neke od najzanimljivijih, jeftinih i uvredljivih poklona koje su zaspolenici dobili od svojih šefova i objavili na društvenim mrežama.

Tako je jedan zaposlenik dobio 50 dolara na kartici za Walmart, ali se neugodno iznenadio kada je vidio da mu je taj iznos skinut s plaće.

Drugom je šef poklonio mogućnost da jedan dan radi od kuće.

Jedan korisnik društvenih mreža kaže da je njegov otac, nakon 22 godine rada, redovno i rada za praznike, i s niskom plaćom, kao bonus dobio – mandarinu.

Neko je bio sretniji pa je dobio cijeli paket, u kojem su bili gumica za brisanje, olovka, spajalica, kliker, čačkalica, hansaplast, gumica i “zagrljaj”.

Među bonusima je bilo i kesica supe, i to po jedna, jedno labelo, kesica grickalica “obogaćena” s dvije jabuke, ukras za jeklu, gumena narukvica, pa čak i jedna okrugla kifla.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print