Započela 28. Međunarodna konferencija na Internacionalnom Univerzitetu u Travniku

Jučer je na Internacionalnom Univerzitetu u Travniku počela 28. Međunarodna konferencija pod nazivom „Digitalizacijom, automatizacijom i umjetnom inteligencijom do efikasnog rada i poslovanja u budućnosti“/ With digitalization, automation and artificial intelligence to more efficient work and business in the future“.
Organizatori ove konferencije su Internacionalni Univerzitet u Travniku, Saobraćajni fakultet Travnik u Travniku, Ekološki fakultet Travnik u Travniku, Fakultet informacionih tehnologija Travnik u Travniku, Fakultet politehničkih nauka Travnik u Travniku u saradnji sa Fakulteta za logistiko Univerza v Mariboru iz Slovenije.
Na ovoj Međunarodnoj konferenciji učestvuje veliki broj profesora, stručnjaka, istraživača, dakle domaći i strani gosti predavači.
Tokom ove dvodnevne konferencije bit će prezentovani radovi iz različitih naučnih i tematskih oblasti, poput „Novim tehnološkim rješenjima do inteligentne javne uprave“, „Zelena ekonomija u eri digitalizacije, automatizacije, umjetne inteligencije i poslovne održivosti“, „Optimizacija pomorskog prometa“, „Ekonomija novog doba“, „Uticaj vaspitne zanemarenosti i vaspitne zapuštenosti djece na pojavu nasilja, „Prednosti i nedostaci digitalne transformacije u obrazovanju“, zatim „Robne razmjene sa Evropskom unijom i nezaposlenost u Bosni i Hercegovini“, „Umjetna inteligencija i obrazovanje“, kao i mnoge druge teme.
28. Međunarodna konferencija trajat će do subote 18. maja ove godine.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print