Zapelo na osudi pritisaka, stigle najave napuštanja sjednice

0
56

Počelo je zasjedanje Gradskog vijeća Mostara na kojoj bi se trebalo odlučiti o glasovanju i izboru gradonačelnika Grada Mostara. Sjednici nazoči 34 vijećnika jer je vijećnica Naše stranke Boška Ćavar odsutna zbog zdravstvenih razloga.

Zastupnik HDZ-a BiH Damir Šunjić rekao je kako je vrijeme između dvoje sjednice iskorišteno za blaćenje drugih a pogotovo Boške Ćavar i Irme Baralije naglasivši kako vijećnici ne smiju biti izloženi instrukcijama i pritiscima.

Rekao je kako pristici dolaze iz komfornih zona, predstavnika političkih stranaka koje nemaju svoje dužnosnike u Mostaru, vjerskih zajednica te da je i medijski linč nedopustiv. ”Ako je ovo vama uobičajena praksa hoćete li na svako mišljenje suprotno vama nastupiti isto”, rekao je Šunjić dodavši kako se moraju poštivati demokratske procedure i kako je potrebno osuditi napade na kolege. Salem Marić, zastupnik SDA, je rekao kako nema potrebe da se netko nekome dodvorava.

”Idemo tamo gdje smo stali i bez vraćanja na neke stvari”, rekao je. Uslijedile su replike da donošenje zaključaka o osudi pritisaka nije u skladu s točkom dnevnog reda izbora gradonačelnika. –

Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/vijesti/politika/sjednica-izbor-gradonacelnika-mostar/338365

 

izvor: bljesak.info