Kremasta tjestenina koja se brzo priprema.
Sastojci:
– 400 g tjestenine
– sol
– 4 kašike maslinovog ulja
– 300 g šampinjona
– malo brašna za posipanje
– 600 ml mlijeka
– 1 kašika suhog biljnog začina
– 1 kašika senfa
– biber
– 170 g kačkavalja
– 25 g parmezana
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Stavite je u nauljenu vatrostalnu posudu.
Na maslinovom ulje malo prodinstajte gljive. Pospite ih brašnom i promiješajte. Lagano zalivajte mlijekom uz miješanje, kuhajte oko pet minuta.
U sos dodajte suhi biljni začin, senf, sol, biber i rendani kačkavalj, pa kuhajte još par minuta dok se sos ne zgusne.
Tjesteninu prelijte sosom, pospite rendanim parmezanom i stavite u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni da se zapeče, oko 15 minuta.
Prijatno!