Žalba članova Udruženja penzionera Donji Vakuf na neuslovan smještaj tokom boravka u Albaniji

0
156
neuslovnismjestaj2

Putovanja su prilika za upoznavanje novih kultura, ljudi, običaja, … Putovanja često predstavljaju izazov, ponekad nas na putovanjima prate i neugodnosti. Upravo tako  opisuju putovanje u Albaniju članice Udruženja penzionera Donji Vakuf. Putovanje je organizirano preko agencije  „Bosnaexpres“ Doboj Jug i Udruženja penzionera Donji Vakuf. Radiju Donji Vakuf  obratila se grupa penzionera sa zahtjevom za objavljivanjem protestnog pisma i žalbe na organizaciju putovanja i boravak u mjestu Drač u Albaniji. U pismu za javnost je navedeno, između ostalog, da su penzioneri smješteni u neuslovne bungalove, umjesto u predviđeni hotelski smještaj sa  tri zvjezdice,  da su diskrimisani u odnosu na ostale grupa penzionera iz drugih bh. gradova koji su uredno bili smješteni u hotel.  Navode da su bili diskriminirani i u odnosu na pojedine članove samog Udruženja penzionera Donji Vakuf, tačnije u odnosu na članove Upravnog odbora koji su također putovali i koji su bili uredno smješteni u hotel, za razliku od njih.

neuslovnismjestaj2

Kako bismo mogli ispoštovati nezavisnost i profesionalanost u radu, u smislu obrade informacije i njenog daljeg proslijeđivanja prema javnosti, obratili smo se „Bosnaexpres“-u i  predsjedniku Udruženja penzionera Donji Vakuf , Salihu Dizdareviću.

Iz “Bosnaexpres“ Doboj Jug odgovorili su na naš upit ograđujući se, kako navode, od neistinitih tvrdnji iznesenih od strane četiri osobe. „Tačno je da je bilo nedostataka, te smo sve nedostatke otklonili u brzom vremenskom roku i to na finansijsku štetu agencije“- navodi se , između ostalog, u pismu Agencije Bosnaexpres.

Predsjednik Udruženja penzionera Donji Vakuf, Salih Dizdarević, koga grupa penzionera također smatra sukrivcem za kako navode agoniju od putovanja i boravka, također se javno oglasio . Za Dizdarevića i ostale članove Upravnog odbora Udruženja koji su boravili u Albaniji grupa penzionera tvrdi da su bili po dolasku uredno smješteni u hotele. U odgovoru Salih Dizdarević , između ostalog, navodi : „Na osnovu svega gore navedenog smatram da agencija nije smjela otkazivati hotele i maltretirati penzionere, ali isto tako smatram da ja kao predsjednik UO Udruženja ne snosim nikakvu odgovornost samim tim da nisam ništa ugovarao niti dogovarao.“

Bosnaexpress odgovor

neuslovnismjestaj4

pismonezadovoljpenzioneri

nesualovnismjestaj5

odgovorpredsjednikUdruzenjapenzionera 1

odgovorpredsjednikUdruzenjapenzionera 2