Zakazana sjednica Skupštine SBK

0
54

Dvanaesta redovna sjednica Skupštine Srednjobosanskog kantona biće održana u utorak 02.juna u 10 sati. Pred zastupnicima je po skraćenom postupku Prijedlog zakona o dopuni Zakona o koncesijama, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o rudarstvu, Prijedlog odluke o dopuni Odluke o premiji -učešću  osiguranih lica u troškovima zdravstvene zaštite na području Srednjobosanskog kantona, Nacrt zakona o novčanoj egzistencijalnoj naknadi te Nacrt zakona o javnim skijalištima u Srednjobosanskom kantonu.

Zastupnici će se na 12 redovnoj sjednici očitovati o federalnom Nacrtu zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, potom o federalnom Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu, te izjasniti o Izvještaj  o radu Vlade Srednjobosanskog kantona  za vrijeme  trajanja pandemije koronavirusa do 10.5.2020.godine.

Sjednica Skupštine SBK  zbog epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom COVID 19  kao i propisanih mjera održat će se u prostorijama  Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku.