Za vikend pretežno oblačno, u ponedjeljak sunčano vrijeme

0
47
1.kisa
1.kisa
U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima očekuju se slabe padavine u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Padat će i slab snijeg, a u nizinama je moguća i slaba kiša.

U drugoj polovini dana, smanjenje oblačnosti u Krajini i zapadnim područjima.

U Hercegovini će biti uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti se očekuje na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne, umjereno jaka bura.

U noći na nedjelju vjetar u Bosni promijenit će smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između -2 i 3, na jugu do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu do 9 stepeni.

Bioprognoza relativno povoljna

Biometeorološke prilike za danas su relativno povoljne.

Na jugu će opšta slika biti ljepša, u unutrašnjosti će izraženija naoblaka, povremene padavine i niže temperature uzrokovati jačanje tegoba kod osjetljivih osoba.

S približavanjem noći bit će ugodnije.

U nedjelju se očekuje više oblačnosti prijepodne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Razvedravanje – u drugoj polovini dana. U ostatku naše zemlje bit će pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu do 3, a najviša dnevna između 4 i 8, na jugu do 10 stepeni.

U ponedjeljak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Puhat će slab vjetar, južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu Bosne i Hercegovine do 5, a najviša dnevna između 5 i 11 stepeni.