Vremenska prognoza do kraja sedmice: Bez velikih promjena

0
84

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana, a kako su naveli, u Bosni i Hercegovini neće biti velikih promjena vremena. Snijeg će padati danas uglavnom u višim predjelima i na planinama.

Četvrtak: oblačno vrijeme sa kišom, na planinama snijeg. Ponegdje i u nižim predjelima kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Prestanak padavina poslije podne i krajem dana. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 12 stepeni.

Petak: u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini umjereno oblačno. Poslije podne i krajem dana, u jugozapadnim područjima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu do 13 stepeni.

Subota: u Bosni i Hercegovini umjereno, a u zapadnim djelovima pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. Ponegdje i u Hercegovini može pasti malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu do 14 stepeni, saopćeno je.