Vremenska kapsula djetinjstva/Budimo vjetar u leđa za pozitivne stvari

0
113
48. generacija MSŠ-Opće gimnazije je uskraćena za maturalnu ekskurziju, uskraćena je za maturalni defile i oni su odlučili da to nadomjeste izdavanjem ove knjige“ – Asim Orahovčić, direktor MSŠ Donji Vakuf.
”Djetinjstvo je, vjerujem, za sve nas onaj čvrsti most preko generacijskog jaza koji je u današnje vrijeme sve izraženiji. Svi smo mi jednom bili djeca i kako nas vrijeme sve više udaljava od tih bezbrižnih dana s početka sjećanja, sve rjeđe se usuđujemo gledati unatrag da, eto, ne bismo pokazali slabost i emociju od koje sadašnji trenutak toliko zazire i strepi.
Mojih 17 zlatnih gimnazijalaca i ja smo tokom protekle školske godine marljivo ”iznuđivali” i prikupljali sjećanja naših sugrađana. 53 priče dobile su svoj prijevod na engleski jezik i prigodnu ilustraciju. Neke priče su autorske, neke smo zabilježili konsekutivno, po sjećanju, a neke su transkribovane iz audiozapisa.” – Nedžla Krnjić
Ovo što su učinili mladi Vakufljani je zaista vrijedno pažnje. I to je nešto što moramo podržati iz dva razloga:
– prvo, jer svu skromnu zaradu predaju u humanitarne svrhe
– a drugo i bitnije, jer ćemo time biti vjetar u leđa mladim momcima i djevojkama.
U vremenu kada je podrška mladima na zaista lošem nivou, budimo ruka podrške i vjetar u leđa. Zbog njih, zbog nas, zbog naše djece, domovine i boljeg sutra.
Knjigu Vremenska kapsula djetinjstva možete naručiti javljanjem na tri načina:
– br. telefona +38761 768 559
– e-mail ismail.orahovcic@gmail.com