Vozi se po suhom kolovozu

Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog održavanja Cazinske biciklijade na magistralnom putu M-4.2 Ostrožac-Cazin i obratno, danas od 11 sati vozila će saobraćati usporeno u smjeru kretanja učesnika bicikliade.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša, a na graničnim prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.
Danas (12.05.) od 06 do 18 sati za saobraćaj svih kategorija vozila zatvoren je granični prelaz Gradina-Jasenovac.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print