Vozač međunarodnih linija: Sedmično kući provedem 24 sata, ali sam zato obišao cijelu Evropu

Amal Bešlić (25) iz Donjeg Vakufa četiri godine radi kao vozač autobusa u jednoj agenciji i za to vrijeme obišao je gotovo cijelu Evropu, kako kaže, besplatno i s velikim uživanjem, što je jedna od prednosti posla kojim se bavi. Dodaje da posao vozača na međunarodnim linijama zahtijeva mnogo odricanja, ali, kako kaže, ko voli ovaj posao, ništa mu nije teško.

– Sedmično kući provedem maksimalno 24 sata, ali sam zato za četiri godine obišao skoro cijelu Evropu. Iako posao zna biti veoma naporan, uvijek je uzbudljiv – objašnjava Bešlić.

 Već nekoliko godina vozi redovne međunarodne linije BiH – Švicarska, kao i vanredna putovanja, koja su mu, ističe, najdraža.

– Vanredna putovanja su dobra iz razloga što većinom putujem u neke druge gradove u kojima nisam bio, a to je jedinstvena prilika da upoznam nove ljude i metropole – kaže Bešlić.

Zadovoljan je, ističe, i primanjima koje dobiva kao vozač autobusa, a, s druge strane, nije mu jasno kako većina mladih iz Donjeg Vakufa, ali i iz BiH može sjediti uz kafe i “kukati kako nema posla“.

– Definitivno posla ima veoma malo, ali uz malo volje može se nešto naći – zaključuje Bešlić.

 

 

izvor: A.Vr./Avaz

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print