Vlašić ruši sve rekorde

0
106
?????????????

Kolone automobila duže od tri kilometra napunile su hotele i džepove turističkih radnika, koji sada zadovoljno zbrajaju rezultate novogodišnjih praznika.

Da su svi rekordi oboreni potvrdio je i Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK, koji je naglasio da Vlašić odavno nije samo skijaška nego destinacija masovnog turizma.

– Otvorenje skijaške sezone i posebno novogodišnji praznici oborili su sve rekorde do sada. Posjećenost je bila iznad svih očekivanja i to je samo još jedan dokaz da je Vlašić postao destinacija masovnog turizma, gdje ljudi ne dolaze samo skijati, nego traže zabavu za cijelu porodicu – rekao je Matošević.

Posebno je istakao da su sa skromnim budžetom organizirali vrhunsku zabavu.

– Sa samo 4.000 maraka napravili smo novogodišnju zabavu koja je privukla 10.000 ljudi. Dakle, ako se radi strateški, nisu potrebna neka velika sredstva da se organizira dobra fešta o kojoj će se pričati – kazao je Matošević.

Prema njegovim riječima, najbrojniji gosti godinama na ovoj bh. planini su Hrvati, što je i ova godina pokazala.

Staze u funkciji

– U posljednje tri godine oni čine više od 50 posto u ukupnoj strukturi stranih gostiju. Također bih napomenuo i našu dijasporu, posebno ljude koji gravitiraju Zenici i Tuzli, a koji su godinama naklonjeni Vlašiću – kazao je Matošević.

Puni hoteli, staze i ski-liftovi u funkciji, pregršt turista sljedećih mjeseci bit će jamac dobre zabave na ovoj planini.

Nastavak dobrog trenda

Prema svim najavama, očekuje se nastavak dobrog trenda i nova rekordna sezona.

– Januar u vlašićkim hotelima odavno je popunjen, a naredne dane ćemo lansirati novi val propagande kojim ćemo nastojati napuniti februar i mart – najavio je Matošević.

 

Izvor: tntportal.ba / Autor: D. PUCAR