Vlada Srbije proglasila trodnevnu žalost, ministar obrazovanja: “Molimo Boga da svi ranjeni prežive”

U Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu jutros oko 8 sati došlo je do pucnjave. Pucao je 14 godišnji učenik. Prema pisanju srbijanskih medija, ubijen je zaštitar i najmanje osmero učenika. Dječak koji je pucao u školi je uhapšen.

13:47 U Vladi Srbije održava se vanredna konferencija za novinare zbog masovne pucnjave koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, kada je učenik Kosta Kecmanović (14) ubio osmero djece i radnika obezbjeđenja, i ranio šestoro učenika i nastavnicu.

Na konferenciji su se novinarima obratili ministarica zdravlja prof. dr Danica Grujičić i Branko Ružić ministar prosvjete.

Ružić je izrazio najdužblje žaljenje zbog ovoga.

– Tragedija koja se odgodila u OŠ Vladislav Ribnikar, osmero djece je nažalost izgubilo život. Djecu roditeljima ne može niko da vrati. Prsten obezbjeđenja je jutros bio prisutan kao uvijek. Zahvalan sam zdravstvenim radnicima i molimo Boga da pomogne svima koji su hospitalizovani i kojima se ukazuje zdravstvena pomoć.

Šestero djece je hospitalizovano i jedna nastavnica. Zahvalan sam i na hrabrosti nastavnica i svim zaposlenima da bi se pružila i roditeljima podrška u periodu koji slijedi. Nezamislive su scene kako je bilo toj djeci koja su doživjela taj strah. Vlada je donijela odluku o trodnevnoj dana žalosti. Od sutra će nastava otpočinjati sa minutom šutnje – kazao je Ružić.

izvor: avaz.ba
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print